Sabadell, Ciutat per a nens i nenes

 

 

El dia 20 de novembre el Teatre Principal va ser l'escenari de la Sessió Plenària del Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell, coincidint amb el Dia Universal dels Drets de la Infància i el 30è aniversari de la Convenció dels Drets de l’infant.

Aquesta, fou una sessió de treball, on les nenes i els nens de tots els districtes es van trobar per explicar els projectes treballats durant el curs.

Els consellers i conselleres van realitzar la lectura del manifest creat pels nois i les noies del Consell Nacional d'Infants de Catalunya, i ens van sorprendre amb una petita representació dels deu drets principals recollits a la Convenció de drets de l’infant mitjançant ombres xineses, dissenyades i creades per ells i elles.

Aquest òrgan també va viure la renovació parcial dels seus membres.

L'elecció dels nous infants es va produir dimecres dia 13, amb un sorteig públic celebrat al Casal Pere Quart. Durant la sessió plenària, els nous membres van acceptar el seu càrrec com a consellers i conselleres.

A més, Sabadell es va unir a la iniciativa d'UNICEF il·luminant de blau les fonts de les places de Sant Roc, de Catalunya i de la Concòrdia, com a símbol de reivindicació dels drets de la infància.