Sabadell, Ciutat per a nens i nenes

 


El passat dia 16 de novembre Sabadell va celebrar el Dia Universal dels Drets de la Infància (DUDI) amb un seguit d'activitats que van tenir lloc a la plaça del Doctor Robert, amb motiu de la commemoració del 30è aniversari de la declaració de la Convenció d'UNICEF sobre els Drets de la Infància.

 A l'acte van participar més d'un centenar d'infants, alguns d’ells membres del Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell i dels esplais del MEV (Moviment d'Esplais del Vallès).

La celebració del DUDI es va iniciar a les 11 hores, amb una activitat on es va convidar a nenes i nens a pintar un mural sota el títol "30 anys drets infants”. Una vegada finalitzat, el mural es va utilitzar com a faldó de l'escenari, on a les 12 del migdia, va tenir lloc l’espectacle d'animació infantil “Zum”, a càrrec de l'agrupació La Tresca i la Verdesca.

Durant la festa s'instal·là un photocall reivindicatiu dels drets dels infants, on infants i famílies van poder fer-se fotos i pujar-les a les xarxes amb el hashtag #drets infants #Sabadell

L'acte finalitzà amb la lectura del manifest commemoratiu del CNIAC (Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya), a càrrec d’alguns nens i nenes del Consell dels Infants i adolescents de Sabadell.